Berganza och hästar till salu

TEAM ORSMARK 

FÖDER UPP DRESSYRHÄSTAR

Berganza

e: Bugatti Hilltop - Don Schufro (Stanford)


  • Fux


  • Född 2004


  • Selektionssto med avelsvärdesbokstav AB


  • 164 cm i mankhöjd som treåring


  • Visad som treåring med följande resultat

Typ: 8

Huvud, hals och bål: 9

Extremiteter: 7

Skritt: 8

Trav: 9

Galopp: 8


  • Startad till och med MSV C innan hon blev avelssto på heltid


  • Gått som avelssto och skolhäst på Flyinge


  • Möderneinformation (Stofamilj 55):


Mor Destiny Avelsvärdesbokstav B:


Bacardi f 1996, bror till mor Destiny, Vinst S:t Georges, samt placeringar svår dressyr.


Broadway f 1995, bror till mor Destiny, kvalitetsbedömd med gångartspoängen 9-9-10. Senare exporterad till Tyskland. Vad jag har kunnat hitta har han placerat sig MSV dressyr i Tyskland. Startad S dressyr, men kan inte hitta om han är placerad.


Calippo f 2007, bror till mor Destiny, placerad MSV hoppning


Nellie f 2006, systerdotter till mor Destiny, placerad MSV hoppning.


Sirocco f 2010, son till Nellie, placerad MSV hoppning.


Mormor Starlett Avelsvärdebokstav E:


Washington 751, hingst f 1984, Bror till mormor Starlett. Godkänd 1988 med 88978. Exporterad till Japan 1988, Placeringar svår dressyr.


Winston f 1996, bror till mormor Starlett. Placerad MSV hoppning.


Kozack f 1997, bror till mormor Starlett, placerad MSV dressyr.


Akilles f 2000, bror till mormor Starlett, placerad MSV dressyr.


Zeke f 2002, bror till mormor Starlett placerad MSV dressyr.


Crystal f 2005, systerdotter till mormor Starlett, placerad MSV dressyr.Mormorsmor Heba Avelsvärdesbokstav E

Galleri

StamtavlaBerganza är efter hingsten Bugatti Hilltop som föddes 1998. Hingsten är segerhingst i sitt bruksprov i dressyr år 2001 med index 140, 62 och har höga poäng på ridbarhet och rörelser (Skritt 10). Bugatti Hilltop är efter Bergamon (e Baryshnikov) och ue Rubinsstein I. Bugatti Hilltop fick poängen 8881089=51p (3,5 år). Utlåtande: "Elegant, högställd hingst. Uttrycksfullt huvud och väl ansatt hals. Liggande djupa, bra sadelläge och långt välformat kors. Välbenad och nöjaktigt korrekt. Ren, mycket rörlig och elastisk skritt med god energi och takt. Taktmässig, bogfri och rörlig trav, ngt markbunden bak. Enegisk och rytmisk galopp med god balans och elasticitet." (3,5 år) Han har placeringar i GP.   


Berganzas morfar, Don Schufro (Donnerhall-Pik Bube), född 1993, behöver inte någon närmare presentation. Han ägs fortfarande av Blue Hors i Danmark och är ett eftertraktat namn att ha i stamtavlan. Han har ett dressyrindex på 171. 2015 låg han på plats 11 på WBFSH-hingstranking. Han tog olympiskt lagbrons i OS i Hong Kong 2008 samt är dansk champion. Bilden nedan visar Don Schufro och är lånad av The Horze Magazine
Med många namn i stamtavlan som utmärkt sig inom dressyrsporten hoppas vi att Berganza kommer att förärva många av sina goda egenskaper. Det ska bli spännande att följa henne.
Den 19 juli 2017 föddes Zahara T.O., ett stoföl efter Blue Hors Zalabaster. Här finns film på henne när hon är 25 dagar gammal, samt en bild. Hon har inte visats på fölvisning eftersom hon föddes så sent på säsongen. Förväntad storlek: Över 170 cm 

Den 20 juni 2018 föddes Queens T.O., ett stoföl efter Harlem D 1354 (Vivaldi - Donnerhall). Harlem D har, trots sin unga ålder, redan flertalet vinster och placeringar i FEI:s dressyrprogram för 5- och 6-åriga hästar. 

Queens T.O är en fantastiskt social och trevlig individ med tre utmärkta gångarter. På fölvisningen den 25 augusti 2018 fick hon 9 på skritten, totalt 80 %, med prima omdöme från domaren.

Nedan finns bilder och filmer.   

Hon är underbar att hantera antingen det gäller lastning, verkning, avmaskning eller bara pysslande. Hovlagaren berömmer vid varje verkning både hennes uppförande, samt hur korrekt hon är i benställningen!

Förväntad storlek: 165 cm - 170 cm.

Queens T.O. är till salu. 

Den 18 april såldes Queens till Helen i Svedala. Vi gratulerar till köpet och önskar dem lycka till!

 

Beskrivning

Berganza tillhör stofamilj 55. Hennes utmärkta psyke gör att hon passar både till skolhäst och som tävlingshäst. Hon är snäll, pigg och allert, men med en gnutta nerv som gör att hon tänder till på tävlingsbanan.

Berganza är född på Bollerup, men tack vare sin fina stam har Flyinge ägt henne i några år.

På bilden syns Berganza (Bild lånad från Flyinge).

Länk till Berganzas BLUP: https://www.blup.se/sv-SE/horses/167601-berganza-55-swb

I

                                                     

 


Queens T.O. busar loss i hagen nedan. Kompisen hänger inte riktigt med... Här är hon nästan 4 månader.

Den 20 januari 2019 åkte Queens T.O. på lösdrift tillsammans med en massa nya kompisar. Det är första gången hon lämnar mamma och första gången hon åker transport själv. Allt gick som en dans! Hon är väldigt trygg i sig själv, är nyfiken och tycker det mesta är spännande! Lastning är inget problem, särskilt inte om det väntar godis i transporten!