Firenze T.O. SÅLD

TEAM ORSMARK 

FÖDER UPP DRESSYRHÄSTAR

Firenze T.O.

Inchas tredje föl, vårt första


 • Brun


 • Född 9 juni 2011


 • Valack sedan november 2013


 • Mankhöjd: 163 cm


 • Regelbundet avmaskad, vaccinerad (även mot botulism) samt verkad.


 • Försäkrad i Agria sedan han var 2 veckor gammal


 • Exportröntgad 2015. Mellersta glidleden i båda bakhasorna ihopväxta. Det är en medfödd defekt som han aldrig varit halt av och som  enligt veterinärer inte heller kommer att påverka honom i framtiden.


 • Tänderna undersökta av legitimerad veterinär 2016 UA


 • Deltar på hopplektioner, hinderklok, redo för att starta "Pay and Jump"


 • Figaro R hade 10-10 på ridbarheten och Firenze T.O. har ärvt samma fantastiska balans och känsla.


 • Älskar att bli ompysslad och ryktad. Helt okomplicerad i all hantering.


 • Firenze T.O. är alltid pigg på att prova nya saker. Ingenting verkar vara svårt för honom. 


 • Debuterat MSV C:1 18 mars med 63,4%! Film finns längre ner på sidan.


 • Firenze T.O. är 2017 såld till Yvonne i Vänersborg. Vi önskar Yvonne ett stort Lycka Till och gratulerar henne till köpet!


Galleri

Beskrivning

Under inridningen har Firenze varit fantastisk att jobba med. Han är medgörlig, orädd och samtidigt känslig. Han lär sig oerhört fort, men kan även bli uttråkad om samma sak görs för många gånger. Han har blivit inriden i en miljö med kor som granne, hundar och katter som springer lösa och barn som är i stallet samtidigt som Firenze är uppbunden. Han har löshoppats några gånger och snabbt fattat vad han ska göra. Han tycker det är roligt och galopperar glatt mot hinderna.   

Han är en känslig individ som hela tiden försöker förstå vad han ska göra och blir glad när man berömmer honom för att han gjort rätt. Samtidigt är han orädd och nyfiken och springer inte ifrån det han tycker är läskigt, utan väljer att utforska det.

Trots sin storlek så bär han upp sin ryttare bra. Frida, som är 182 cm, kan rida honom utan att det ser konstigt ut.

Florestanhästarna är kända för sitt goda temperament. Även Firenze är fantastisk att jobba med. Vi har varit iväg på nya platser både vid löshoppning och under inridningen och när han kommit ut ur transporten och fått titta sig omkring ett tag så är han redo att fokusera på sin uppgift.

Han går utan större protester på transporten vid lastning, står som ett ljus under transportfärden och är lätt att lasta ur.

Längst ner på denna sidan finns en film på Firenze T.O. när han var 10 månader. Incha är högdräktig på filmen.


Länk till Firenze T.O. 2 månader

Länk till Firenze T.O.10 månader

Länk 1 till Firenze T.O. 2 år, under hösten 2013


Ibland hamnar man i situationer där hästen måste vara själv i hagen ett tag medan de andra hästarna t ex rids eller är på veterinärbesök. Firenze T.O. har inga som helst problem med detta. I länken nedan blir han glad när han ser mig eftersom han är så social, men lunkar snart iväg igen.

Länk till Firenze T.O. själv i hagen


2015:

Firenze T.O har tävlingsdebuterat i dressyr, LC. Hans fantastiska temperament visar han verkligen på tävlingsplatsen då han fokuserar helt på uppgiften både på framridningen och inne på banan.

 


2016:

Firenze T.O fortsätter att visa vilken fantastisk häst han är. Helt obekymrat kommer han till nya tävlingsplatser och gör alltid sitt bästa. Inne som ute, antingen det blåser, regnar eller är strålande sol. Just nu tävlas han i LB. Han ska bli starkare, sedan är det dags att debutera I LA.

Sista helgen i augusti var det dags för en tredagarskurs i dressyr och tömkörning för Sveriges  förbundskapten i dressyr Bo Jenå. På tosdagen  stallades Firenze T.O. upp på Flyinge och på fredagen genomfördes på förmiddagen ett pass tömkörning och på eftermiddagen ett ridpass. På lördagen fortsatte kursen, även här med ett pass tömkörning och ett ridpass. På söndagen avslutades kursen med ett tömkörningspass. Firenze T.O. gjorde mycket bra ifrån sig och utvecklades enormt dessa dagar. Han blev mycket omtyckt av både övriga kursdeltagare, både för hans fina exteriör, trevliga temperament och luftiga gångarter,  och förbundskaptenen, som gav honom fina vitsord.
Oktober 2016: Debuten i LA:3 är avklarad. Firenze T.O. klarade alla nya moment såsom ryggning, skänkelvikning och förvänd galopp med bravur. Dock var han något het och busade lite vilket tyvärr syntes på några bedömningspunkter i domarprotokollet. Frånser man busandet är både ryttaren och ägarna väldigt nöjda med honom och ser fram emot kommande tävlingar. Firenze T.O. börjar även blir så pass stark och säker nu på förvänd galopp att galoppbytena ska bli vinterns projekt.

November 2016: Den regionala starten i Ängelholms LA:3 gjorde Firenze T.O med bravur. Trots att han var yngst i startfältet och banan var dekorerad med pumpor och annat läskigt genomförde han programmet bra och fick  63,28%.  Nu blir det vinterträning och befästning av galoppbyten.


Ridfilm Januari 2017:

 
Firenze T.O. har även fått prova på att hoppa, både enstaka hinder och bana. Han tycker det är roligt och uppför sig väl, trots att ryttaren är en dressyrtant som helst håller sig långt ifrån hinder. Firenze T.O. har även deltagit vid 2016 års julhoppningar. Bana var väldigt tittitg, alla hinderna var julpyntade och där var även en vattenmatta. Som vanligt fixar han uppgiften galant och fick många applåder!

Film på hoppning över litet hinder i december 2016:

Firenze T.O. debuterade MSV C:1 den 18 mars 2017 (pay and ride, 63,4%) och som vanligt gjorde han det helt utan problem. I slutet av galopp-programmet blev det ett missförstånd mellan Firenze T.O. och ryttaren. Lika snabbt som ryttaren korrigerar sansar sig Firenze T.O. och fortsätter utan att bli upprörd eller spänd utan istället som om ingenting hänt. Hans goda temperament och ridbarhet visar sig än en gång! Nu jobbas det vidare på styrkan så att han orkar komma upp lite mer i formen.

April 2017: Firenze T.O. har nu hunnit vara med på några hopplektioner och tycker det är himla roligt! Tränaren anser att han är hinderklok så får han några gånger till på sig att fatta hoppningen så är han snart redo att starta en pay and ride i hoppning.

Även dressyrutvecklinger går stadigt framåt. Firenze T.O blir hela tiden starkare och orkar mer och mer. Nedan syns filmen filmad i april där han visar MSV C-rörelser.

StamtavlaFirenze är efter Gränsbohingsten Figaro R. Figaro R  är importerad från Holland och  blev bruksprovssegrare i gångarter på bruksprovet 2005 med exteriörpoängen 987910=43. Figaro R fick av testryttarna dessutom omdömet 10-10.


Länk till Gränsbos hemsida med ytterligare beskrivning om Figaro R

Länk till film på Friendship

Länk till film på Florestan (Friendships pappa)


Florestan I, som är far till Friendship, är känd för sitt goda temperament och ridbarhet. Någont som kännetecknar även Firenze.


Figaros mor Florida är statspremiesto och har fått ytterligare en godkänd hingst.