Incha

TEAM ORSMARK 

FÖDER UPP DRESSYRHÄSTAR

Incha

Avelssto som har fått fyra föl


  • Mörkfux


  • Född 2002 Död 2014


  • Innan vi köpte henne hade hon fått två föl efter Gränsbos Bocelli


  • En trygg häst som vet vad hon vill. Hon tillåter all slags hantering  när hon har fölet vid sin sida vilket gör att fölet tar efter sin mamma och blir väldigt lätthanterligt.


  • 162cm i mankhöjd


  • Ädel och graciös

Galleri

Beskrivning

Incha är ett högrest, graciöst, och ädelt fuxsto. Hon har en hel del nerv, men håller, trots att hon kan verka okoncentrerad,  huvudet kallt i de flesta lägena. Hon är trevlig att vara ute och resa med och hon älskar att bli ompysslad i stallet. Ett av hennes särdrag är att hon ofta lyfter ett framben, lite som för att berätta att hon vill något. Hon kan vara själv både i hage och i boxen om de andra hästarna är iväg någonstans. Normalt går hon i flock, utom när hon nyligen fått föl.

Som mamma är hon väldigt beskyddande mot andra hästar, men vi människor får göra allt med både henne och fölen. Hon låter sig transporteras utan svårigheter med sitt föl. Vi tycker att hon är en god mamma. På följande flikar om hennes föl finns länkar till filmer där man ser hur hon rör sig. Tack vare att hon har så lätt för att både bli dräktig och haft lätta fölningar har vi valt att ha henne som endast avelssto.

Hennes 162 cm tillsammans med hennes ädla blod gör att vi kan lägga på större hingstar och ändå behålla det graciösa, lätta i typen. Många idag vill ha sporthästar som kan röra sig med stor mekanik samtidigt som  de är ädla. Vad vi kan se hitintills rör sig Inchas avkommor med lätthet i frampartiet och   bär sig bak. Typen är väldigt god och ger höga poäng på visning.

StamtavlaIncha är efter Gränsbohingsten Bourbon som föddes 1992. Han fick på avelsvärderingen omdömet elegant, ädel och välproportionerlig Lång väl ansatt hals, djup bog,  ngt kort men välmusklat kors. Nöjaktig korrekt. Taktmässig och vägvinnande skritt. Lätt, luftig och taktmässig trav. 89888=41

Bourbons farfar är den kända vita hingsten  Inschallah. Han importerades från Frankrike till Oldenburg. Han var 36 % angloarab och ett viktigt inslag i att förädla hästarna mot dagens sporthästar. Han förärvde sig mycket väl inom både dressyr och hoppning.


Landgraf I, Inchas morfarsfar, har gett många godkända sönder, bland annat Landesfürst. Landgraf I  förärvade sig främst inom hoppning, men har även goda resultat på dressyrsidan.

Se film på Landgraf I nedan.

Länk till beskrivning av Landgraf I


Incha har hög andel fullblod på mödernet.